Onze favoriete ideeën voor het inrichten van een kleine slaapkamer

We hebben allemaal onze eigen mooie dromen. En waar droom je beter weg dan in een stijlvol ingerichte slaapkamer? Deze belangrijke ruimte in huis hoeft echt niet groot te zijn om het mooi in te richten.

Door Martijn

Onze favoriete ideeën voor het inrichten van een kleine slaapkamer

We hebben allemaal onze eigen mooie dromen. En waar droom je beter weg dan in een stijlvol ingerichte slaapkamer? Deze belangrijke ruimte in huis hoeft echt niet groot te zijn om het mooi in te richten. Ook in een kleine ruimte kun je alle kanten op, zo bewijzen onze 10 ultieme voorbeelden van slaapkamer inspiratie. De inrichting van de slaapkamers is uniek, verrassend en vaak om bij weg te dromen zo mooi!

Creëer jouw droomplek met de juiste verlichting en mooie kleuren

rotan-meubels
@bij.manon.thuis

Met de juiste kleuren, lampen en accessoires maak je in een handomdraai van een kleine slaapkamer een droomplek. Er is gekozen voor lichte kleuren en materialen die goed bij elkaar passen. Zo heeft het bed een beige deken en hangt er aan het plafond een prachtige rieten lamp. Dit alles matcht perfect met het rieten lampje en de spiegel op de achterwand van de slaapkamer.

Hoe je een kleine slaapkamer in alle opzichten ‘groots’ maakt

kleine-slaapkamer
@bymik

Kun je wel wat slaapkamer ideeën gebruiken? Dan is deze droomplek met zwart-wit contrasten heel inspirerend. Er zijn meerdere accessoires zijn gebruikt om de illusie van ‘groot’ te creëren. De twee grote schilderijen op de achterwand van het bed zijn daar een perfect voorbeeld van. Ook de vaas op het nachtkastje en de zwarte bloemenvaas met gezicht mogen er zijn.

Unieke lamp maakt van deze kleine slaapkamer een feestje

unieke-lamp-slaapkamer
@happy_hildy_home

Met unieke accessoires en vrolijke kleuren maak je van een kleine slaapkamer inrichten een feestje. Werp maar eens een blik op deze slaapkamer, waar de kunstzinnige plafondlamp een echte eyecatcher is. De twee kleuren op de wand en de kleurrijke dekens en kussentjes zorgen voor een speels effect. Tegelijkertijd maakt het kleedje op de vloer de kamer knus en gezellig.

Creëer een chique effect met een donkere achterwand

donkere-achterwand
@homefreak.nl

Vind je een chique inrichting in de slaapkamer helemaal het einde? Dan droom je vast weg bij de prachtige donkere achterwand van deze sfeervolle plek. Het oogt zeer stijlvol in combinatie met de witte vloer en de twee stijlvolle lampjes op de nachtkastjes. Samen met het witte dekbed en de donkere kussentjes vormt het een mooi geheel.

Geniet van een sfeervolle slaapkamer met warme kleuren

roze-behang-slaapkamer
@homestylingbijtan

Deze slaapkamer met een roze dekbed en een opvallende muur met patronen ademt pure warmte uit. Het gebruik van warme kleuren, zoals roestbruine gordijnen, speelt daar een zeer grote rol bij. Ook zijn er fantastische accessoires toegevoegd, zoals een kunstzinnige lamp met een kap die wel wat weg heeft van tijgerprint. Kunst met een grote K!

Speelse en sfeervolle kleine slaapkamer om bij weg te dromen

speelse-kleine-slaapkamer
@lieks_home

Of je nu een grote of kleine slaapkamer hebt: kleuren en patronen maken elke ruimte speels en sfeervol. Neem alleen al de opvallende wand met sliertjes. Je blijft er maar naar kijken, net als naar de grote witte lamp boven het bed. Kortom: de ideale plek om voor het slapen gaan nog een goed boek te lezen!

Met deze accessoires creëer je een slaapkamer om van te dromen

slaapkamer-accessoires
@madeleineshouse72

De vele prachtige accessoires van deze kleine slaapkamer laten zien dat het met liefde is ingericht. Op het bed staat een mooie rieten onderstel met schattige vaasjes, terwijl het nachtlampje perfect matcht met de grote vaas aan de overzijde. Ondertussen doet de spiegel de kamer optisch groter lijken. Twee mooie kaarsjes en een prachtig schilderij maken het plaatje compleet. Wow!

Een kleurrijke slaapkamer waar vrolijkheid overheerst

pasteltinten-slaapkamer
@nathalie_plein5

Een bed met een bankje én een roze konijn als kers op de taart? Kan gewoon! Bijkomend voordeel van het bankje is dat je er kleding en boeken op kwijt kan. Deze slaapkamer met een groene wand is in alle opzichten speels en vrolijk. En vanaf het moment dat je binnenstapt tovert het streepjes dekbed en het bloemetjes kussen een glimlach op je gezicht!

Zo combineer je de kleur groen in jouw interieur!

In deze slaapkamer overwint de liefde

kleine-roze-slaapkamer
@noordenzoet_interieuradvies

‘Romantisch en liefdevol’ is het eerste dat in je opkomt bij het zien van deze slaapkamer. Dankzij de prachtige behang met bloemen geniet je hier van een echt liefdesparadijs! En gebruik vooral de kaarsjes op de achterwand voor een extra vleugje romantiek. Ook de lamp in de vorm van een rieten mand en de kussentjes op het bed dragen bij aan de fijne sfeer.

Zoete dromen in deze roze slaapkamer

roze-slaapkamer
@schiehuisje

Van een roze deken met bijpassende kussentjes tot een zijdezacht kleedje op de vloer: in deze slaapkamer is het leven zoet en liefdevol. De roze kleuren en de houten achterwand zorgen voor een dromerige sfeer. Het houten nachtkastje past er prima bij. Op de achterwand van het bed zijn enkele accessoires geplaatst, zoals een beeldje van een hoofd. Lieflijk!