Dé mooiste ideeën voor behang in de slaapkamer

Wist je dat je met behang de saaiste slaapkamers kunt omtoveren? Behang is een simpele en effectieve keuze om je slaapkamer een stijlvolle upgrade te geven. Van rustige kleuren tot opvallende patronen, behang kan je slaapkamer helemaal veranderen.

Door Martijn

Dé mooiste ideeën voor behang in de slaapkamer

Op zoek naar manieren om je slaapkamer een nieuwe look te geven? Behang is een goede keuze om sfeer en stijl toe te voegen. Van rustige kleuren tot opvallende patronen, behang kan je slaapkamer helemaal veranderen. Ontdek de mooiste ideeën voor behang die je ruimte gezellig en uniek maken. Laat je inspireren en vind het perfecte behang dat bij jouw stijl en smaak past.

Behang een deel van de wand

behang-slaapkamer
@happy_hildy_home

Behang een deel van de wand om een subtiele maar stijlvolle verandering te maken. Kies bijvoorbeeld ervoor om één helft van de muur te behangen als accentwand en dit door te trekken naar de andere wand met een mooi patroon. Door alleen een deel van de wand te behangen, kun je de rest van de wand aankleden met bijvoorbeeld een spiegel of wandplank.

Subtiel vliesbehang

subtiel-vliesbehang
@headofswans

Subtiel vliesbehang is ideaal voor een moderne uitstraling in je slaapkamer. Het heeft een rustige textuur en zachte kleuren die de ruimte verfraaien zonder te veel op te vallen. Vliesbehang is ook eenvoudig aan te brengen en te verwijderen, wat het perfect maakt voor een snelle vernieuwing. Dit type behang voegt een verfijnde touch toe aan je slaapkamer, terwijl het een rustige sfeer behoudt.

Inspiratie voor een moderne luxe slaapkamer!

Behang die doet denken aan de natuur

behang-natuur
@huisje_te_gek

Behang dat doet denken aan de natuur brengt rust en frisse energie in je slaapkamer. Kies voor motieven met bomen om een natuurlijke sfeer te creëren. Dit soort behang maakt je ruimte levendig, terwijl het ook een kalmerend effect heeft. Als je de ruimte een pop of color wilt geven, kun je kiezen voor een opvallend okergeel dekbedovertrek. Dit accentueert het behang en voegt warmte toe.

Crèmekleur behang in de slaapkamer

creme-behang
@interior.byanouk

Crèmekleurig behang geeft je slaapkamer een zachte en warme uitstraling. Deze neutrale tint maakt de ruimte rustig en licht, en past bij veel interieurstijlen. Combineer het met beigetinten en zwart zoals zwarte kussens, plaid en dekbedovertrek voor een stoere en tijdloze look in je slaapkamer.

Huiselijke sfeer

behang-huizen
@lonbondesign

Behang met een huisprint brengt een huiselijke sfeer in je slaapkamer. Dit soort behang toont kleine huisjes met schattige details die een knusse, persoonlijke uitstraling geven. Daarnaast kun je de slaapkamer nog huiselijker aankleden met een heerlijk zacht vloerkleed en een plaid voor comfortabele look.

Waan je in de tropen

tropisch-behang-slaapkamer
@noordenzoet_interieuradvies

Met tropisch behang waan je jezelf in een exotisch paradijs. Kies voor prints met palmbomen of een jungle-thema om je slaapkamer een levendige uitstraling te geven. Combineer dit behang met lichte meubels en accessoires zoals witte fotolijsten, dekbedovertrek en hoofdbord voor een complete tropische sfeer. Zo maak je van je slaapkamer een rustgevende ruimte met een zomerse vibe.

Visgraat behang

visgraat-behang
@pakhuis.wonen

Visgraat behang in zwart geeft je slaapkamer een stijlvolle en moderne uitstraling. Combineer dit behang met donkere meubels en textiel, zoals een zwart bed met zwart dekbedovertrek, bedsprei en kussens lakens om een mooi contrast te creëren. Een paar gouden accenten kunnen de elegante uitstraling versterken en je slaapkamer compleet maken.

Haal buiten naar binnen

behang-bos
@stylynnterior

Met behang dat buitenmotieven zoals bomen of bloemen weergeeft, haal je de natuur naar binnen. Dit creëert een frisse en rustgevende sfeer in je slaapkamer. Om deze look compleet te maken, kun je gaan voor natuurlijke materialen zoals een houten nachtkastje met een groene plant. Hierdoor ontstaat een serene ruimte die de natuurlijke sfeer in je interieur brengt.

Wissel behang af met wandpanelen

behang-wandpanelen
@van_woonhuis_naar_droomhuis

Wissel behang af met wandpanelen voor een dynamische uitstraling in je slaapkamer. Combineer een deel van de muur met een subtiel behang met print en de rest met elegante wandpanelen. Kies daarnaast voor bijpassende accessoires zoals kussens en droogbloemen om de ruimte in balans te brengen.